ТЪРСАЧКА
за
жертви на престъпления

Търсачка за Жертви на престъпления

Custom Search

Сигурността на гражданите и бизнеса

УВАЖАЕМИ,
Нека да си напомняме настойчиво защо плащаме на Полицията!
Не пренебрегвайте правото си:
"Който плаща,...... той поръчва музиката" !!

РЕКЛАМИ от Google

ПРЕГЛЕД на рекламите


Търсене в този блог

вторник, 22 май 2012 г.

НАПАДЕНИЯТА НАД ЖЕНИ


Полицията, през последните 22 години, не можа да пречупи очерталата се от миналото трайна тенденция за нарастване на бруталните нападения над жени.
Това е възможно да стане само с постоянна полицейска превантивна дейност по отношение на  потенциалните и утвърдените нападатели, съчетана с налагане от съда на безкомпромисни наказания на заловените извършители.
За този вид тежки престъпления срещу личността, наказателното ни законодателство и съда се нуждаят от категорично минимизиране на използваните смекчаващи вината обстоятелства, особено за изнасилванията.
Не малка част от потенциалните жертви на изнасилвания дължат на себе си и на близките си сериозна лична преоценка на използваното от тях провокиращо сексапилно облекло и/или прояви на лекомислено поведение и държание на обществени места пред множество непознати лица. При това несравнимо по голяма е вероятността да не „клъвне желания партньор”, а лица със слаби морални задръжки да проявят сексуален интерес към тях.

Обща характеристика на нападенията
Напоследък не се забелязва осезаемо изменение в целите на нападателите, техния профил и начин на действие.
Извършваните деяния са тежки престъпления срещу личността, които може да бъдат класифицирани в три основни групи: грабежи на бижута и пари; изнасилване; физическо насилие за отмъщение.
Нападенията се извършват  ненадейно, дръзко и бързо на безлюдни места.
Нападателите са жестоки, в преобладаващите случаи това са заякнали непълнолетни деца и лица в младежка възраст. Не правят изключение сред нападателите и лица с психични отклонения.

Препоръки към по смелите жертви на нападения
Основния извод, която всяка жена предварително следва да си направи е, че в момента на започнало вече нападение, жертвата не може да очаква реална защита от никого, освен от себе си и/или от придружаващите я лица, ако в този момент има такива.
В случаите на ненадейно нападение, както е при грабежите, жертвата няма време да  мисли как да реагира. Само при мигновена реакция от нейна страна може да се очаква първоначално стъписване у нападателя. Всяка спечелена минута е решаваща за възпирането му. 
Такива са истеричните крясъци и викове за помощ, съпроводени с резки движения с ръцете и краката; замахване с носените и/или с наличните на мястото вещи/предмети . 
Ако нападателят се стъписа, не трябва да му се дава възможност да продължи. Най ефективни в тези случаи са газовите флакони  за самозащита, които трябва да се използват  без колебание. 
Не се замисляйте за евентуалните вредни последици за нападателя, пръскайте го в лицето докато го обезсилите.  
При първа възможност със цялата си сила му нанесете удари в областта на гениталиите. Надяваме се,  че „хуманната” ни държава няма да започне да му плаща инвалидна пенсия с нашите пари . 
Така ще спечелите повече време, за да можете да потърсите реална помощ от полицията, или от гражданите. За да реагира жертвата в момента на нападението се изисква здрава психика и предварителна нагласа с категорично самовнушение, че е готова да поеме риска и да се самозащити  при евентуално нападение, както и своевременно да се снабди със средства за самозащита.


Основни мерки за предотвратяване на нападения
Не са за подценяване и пренебрегване общоизвестните мерки за недопускане на нападения над жени, а именно:
  1. Водене на отчет от полицейските органи на проявените активни нападатели на жени и провеждане на адекватни на обстановката профилактични мероприятия с тези лица.
  2. Обществено огласяване на информацията за опасните активни нападатели на жени в конкретните населени места и районите на по големите от тях. Населението трябва да познава добре тези престъпници, за да може да се предпазва от тях. От полицията и органите на местната власт трябва да се изиска  да предоставят тази информация на медиите и на други средства за масово информиране.
  3. Търсене на отговорност, в т.ч. наказателна за неизпълнение на служебни задължения и искане на оставки,  за всеки един случай на осъществено нападение, ако съответните полицейски органи са разполагали с информация за нападателя, но не са предупредили предварително обществеността и не са предприели съответни законови мерки..
  4. Бдителност от страна на жените, потенциални жертви на нападения към лица със съмнително поведение. Става въпрос за лица , които осъществяват  проследяване,  наблюдение, изучаване на обстановката,  в която пребивава или преминава бъдещата жертва. Своевременно сигнализиране на полицейските органи, споделяне с близки, приятели и роднини за констатирани съмнителни действия от такива лица.

5 коментара:

  1. А какво да кажем за насилието, което ни залива отвсякъде, ами за т.н. сексуална революция и за основните им пропагандатори - жълтите медии.Не са ли нападенията над жени пряко следствие на т.н. "цивилизационен избор", с който успешно ни заблудиха.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като няма кой да ни чуе, нека си задаваме риторични въпроси.
      А наглостта на недораслите ни политиците няма край. Слушайте и ще чуете обясненията им на тема "сигурност или свобода".
      А сега нека си припомним конкретен пресен пример от едно неделно телевизионно предаване с една "политичка", която е "на мода" в момента и, която всеки път ни омайва с разясненията си как се грижи и ще продължи да се грижи за гражданите. Същата тя, разпалено и "убедително" ни убеждаваше, че пред сигурността на гражданите предпочита т.н.свобода. Не й пожелавам, услужливите национални медии да я интервюират, ако "не дай си боже" някой изверг я изнасили или брутално й отнеме бижутата, парите или други скъпоценности.

      Изтриване
    2. Добре би било някой гражданин да й каже на тази политичка да не си "играе с огъня". Или пък ако се намери някой по грамотен от нея да й обясни елементарната логическа конструкция, че не може да има свобода без да има сигурност.

      Изтриване
  2. Уважаеми потенциални жертви на нападения срещу жени, ако се надявате, полицията успешно да разкрие извършителя на нападението, то ще трябва да им се предостави възможно най пълната информация за него. На първо място това са данни за външността му - ориентировъчен ръст, особености в походката му,облеклото, данни от описанието на главата му- очила, шапка, качулка, коса, или особености по лицето- чело, очи, нос, уста, мустаци, брада, особени белези по ръцете, краката, тялото - татуировки, белези от рани, липси на пръсти или други части от тялото и т.н. В случай на извършено нападение, ако жертвата успее да запази самообладание, макар и частично,възможно е да се забележат и други малки подробности за извършителя и поведението му.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Спомням си за един случай, когато на плажа един "гларус" нападнал една полякиня и й откъснал от врата златно синджирче и от ухото една обица. Тя обаче успяла да забележи, че този "бизнесмен" има на ръката си между палеца и показалеца татуировка-сърце. Още на другия ден полицията го залови, преди да успее да продаде стоката.

      Изтриване