ТЪРСАЧКА
за
жертви на престъпления

Търсачка за Жертви на престъпления

Custom Search

Сигурността на гражданите и бизнеса

УВАЖАЕМИ,
Нека да си напомняме настойчиво защо плащаме на Полицията!
Не пренебрегвайте правото си:
"Който плаща,...... той поръчва музиката" !!

РЕКЛАМИ от Google

ПРЕГЛЕД на рекламите


Търсене в този блог

неделя, 24 юни 2012 г.

ГОЛЕМИЯТ УЛОВ НА ДРЕБНИ ШАРАНИ

Защо лихварството  и другите форми на финансови измами процъфтяват в България. Тази уродлива форма на масово ограбване  Ни беше "сервирана" веднага след като и НИЕ станахме демократи. Много убедително ни обясниха наши и чужди, че след комунизма и у нас настъпи  ерата на големите възможности за лично забогатяване без необходимост от образование, квалифициран труд и остарялото понятие "морал". Важното е да си по голям тарикат от другите баламурници.
  
В началото, на въдицата се хванаха алчните пенсионери, на които много бързо им демонстрираха как се изсмукват многогодишни спестявания от комунизма. После дойде реда на младите относително образовани, които много силно бяха повярвали че вече "времето е наше" и прибързаха да "заживеят пълноценно" за сметка на другите с чужди пари. Само, че скоро и те бяха попарени с големите лихви по банковите кредити за закупуване на жилища, обзавеждане, луксозни автомобили и т.н. 

На края настъпи "благоденствие и за умните шаранчета", които оставиха глупавите да си изкарват хляба с труд и учение. Ами защо да работят, както са им разказвали "бабаитите" от онова време, че така е било само при омразния комунизъм. Сега всички са "свободни" и даже навсякъде "културните хора с вратовръзките и с белите якички" ги молят  да си вземат готови пари, малки, средни, бързи и каквито поискаш кредити, финансови продукти и услуги, без никакви формалности, обезпечения и т.н. (виж, ако можеш да го разбереш , написаното в договора с малки букви). Медиите ежеминутно  агитират да си вземете "безплатни" модерни телефони, таблети, бонуси, "безплатни" минути за разговори, чатове, игри, музика, видео, да отидеш на екскурзия или почивка където поискаш (нали си европеец).  
Ами защо от време на време, пък и по често, да не се "поиздрусваш готино", като навсякъде е бъкано с дрога!... 
Е.е.е.х, живот ли е да го опишеш, само балъците нищо не разбират!!! 
Дето, само че тъкмо си поживяхте, и О.о.о.ле.е.ле.е., онези не закъсняха да позвънят на вратата, когато има някой в къщи. И взеха че потърсиха заедно с близките ти къде са им паричките и не забравиха да им разкажат за модерната думичка, наричащи я "лихвите".
А тези пичове и мацки ще ти напомнят, ако случайно си забравил, че работят "законно"(платили са си на когото трябва - направили са им закони). Не забравяйте, че зад тях са и полицията, прокуратурата и съда, а пък тези последните, освен думичката престъпник, такива други модерни думички ще ти кажат, че свят ще ти се завие. И понеже ти си свободен човек, ако не не можеш да си намериш пари и не искаш да платиш доброволно - наеми си адвокат(с какво ли?).

Та така, драги жертви на лихварите, изхода е жесток, а на всичко отгоре и Господ наказва за лакомията. А Вие, като сте такива тарикати,  намерете начин сами да се справите с много по големите от Вас лакомници - лихварите от измислените финансови институции, в т.ч. и банките.



6 коментара:

  1. Закачих се на въдицата, помятах се насам натам и поисках да ме освободят. Напалапах по голяма въдица,пуснаха ме от първата. После намерих още по голяма въдичка и т.н., а след това се оказа че най голямата ми заседна и не мога да я извадя. Няма ли добри хора да помагат?

    ОтговорИзтриване
  2. Няма как на свършване са добрите хора. И на онези, дето станаха поръчители на лакомиите им заседна.

    ОтговорИзтриване
  3. Добре де, нали нашата полиция НИ пази. Не може ли да извие вратовете на лихварите?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма как да ВИ защити полицията, прокуратурата и съда от лихварите, които са си направили закони. Законният начин да се противопоставите на финансовото заробване е да се атакуват законите им. Пътят е дълъг и труден - дискусии в Интернет, обществени протести, сдружения на потърпевшите, ловки трикове за заинтересуване на някои медии, правна помощ (но там ще налапате други въдици), привличане на народни представители, желаещи да влязат в следващия парламент и т.н.

      Изтриване
    2. Добре ни прекараха новоизлюпените капиталисти-финансисти. Със закони ни вързаха и ръцете и краката - няма мърдане. За пример ни сочат законодателството на Европейския съюз.

      Изтриване
    3. С такива шарани, какво ли още ни чака?? В тинята на дъното все още има място за новите баламурници.

      Изтриване