ТЪРСАЧКА
за
жертви на престъпления

Търсачка за Жертви на престъпления

Custom Search

Сигурността на гражданите и бизнеса

УВАЖАЕМИ,
Нека да си напомняме настойчиво защо плащаме на Полицията!
Не пренебрегвайте правото си:
"Който плаща,...... той поръчва музиката" !!

РЕКЛАМИ от Google

ПРЕГЛЕД на рекламите


Търсене в този блог

събота, 16 май 2015 г.

ДА ПОДКРЕПИМ бай ПАНЧО БОЖКОВ ОТ с. СМОЛСКО!!


Пред очите Ни през последните години "битовата престъпност " в малкото населено място с.Смолско, общ.Мирково неудържимо се развихря. Стотици са вече ненаказаните дръзки кражби. Зачестиха демонстративните побоища.

Районна прокуратура Пирдоп масово отказва държавна защита на жертвите на известни извършители на престъпни деяния.

Ето как работи прокуратурата през погледа на една жертва на престъпление:
                                                                  ДО
                                                                                                                                                                                                                    ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА
                                                                  София-област
                                                 
                                              
ЖАЛБА

От Панчо Петров Божков, ЕГН: ................, жител на с. Смолско, общ. Мирково

Относно: Обжалване на Постановление № 0228/2015г. по описа на РП Пирдоп
за отказ да се образува досъдебно производство

На 03.03.2015 г. лицето Венелин Луканов Минкин ме причака в края на селото, когато прибирах козите си от паша. Изненадващо ме нападна с дървета и камъни, псуваше ме и викаше, че ще ме застреля. Уцели ме с един голям камък в крака, повали ме на земята и избяга. Личният лекар ми оказа медицинска помощ, а аз подадох жалба в РП Пирдоп. На 13.05.2015г. получих по пощата Постановление за отказ от прокурор Иван  Иванов.

Аз съм възрастен и беден пенсионер с начално образование. Работил съм като общ работник, хижар, хлебар, шофьор  и козар. Преживявам трудно с пенсията си и затова отглеждам няколко кози. Не мога да си позволя адвокатска помощ. Благодарен съм на онези мои съселяни, които ми помогнаха да разтълкувам постановлението на РП Пирдоп и да напиша тази жалба, под която се подписвам.
Не разбрах нищо от неясните обяснения на прокурора за членове, алинеи, букви и т.н., но от това постановление разбрах, че  държавата не осигурява правосъдие на обикновените хора, които не могат да си платят и не ги защитава от престъпниците. Категорично възразявам и изразявам своето несъгласие с постановлението, както следва:

1.  От този документ разбрах, че прокуратурата отказва да  ме защити срещу заканите и извършения опит да бъда убит защото нямало свидетели и нападателят не признава извършеното.

2. От написаното разбрах още, как Прокурорът подробно описва лъжата на нападателя, че по времето на нападението се е намирал в с.Мирково. Тази лъжа се използва като основание, за да ми се откаже държавна защита. Очевидно е  за всеки жител на с.Смолско, че лицето В.Л.Минкин безпардонно лъже, разчитайки на безнаказаност за извършеното от него умишлено престъпление.

3.Започвам да вярвам, че има нещо вярно в публичните хвалби, от тази фамилия и лично от нападателя, че „никой не може да им направи нищо, защото имат дебели връзки, силни приятели и много пари, за да си купят всеки”.

4.   Не разбирам защо в постановлението са пропуснати фактите, които описват как лицето Венелин Луканов Минкин с тази „законна” пушка реално е застрашавал човешки живот. Не за първи път той използва законното си оръжие, за да ме заплашва. Преди време в планината, където пасях козите и бях задремал, това лице опря дулото на пушката в гърба ми, стреснах се и подскочих, а той ми заяви, че ще ме застреля ( разбира се че и тогава той не беше „поканил” свидетели). През миналата година същият беше направил незаконно стрелбище на пътя, на стотина метра от къщата ми. Преднамерено(отново без свидели) няколко пъти той е стрелял над мен и  стадото ми. Тези факти съм предоставил на полицията, заедно с мишената. Бях уведомен от полицейския началник, че са взели мерки като са го предупредили.  Не зная какво значение има това предупреждение, след като прокурорът заявява,  че по отношение на него „..."в РУ няма образувани преписки”. Аз пък си мисля, че някой има интерес да не му се отнема пушката.

 5.  В постановлението са пропуснати заявените от мен при разпита факти, че вероятната причина за нападението от Венелин Минкин са сигналите, които съм предоставил на полицията. Става дума за извършени от баща му престъпни деяния, на които съм бил очевидец,   както и неговите деяния, които описах  по горе.

 6.  За мен е неприемлива и обидна формалната препоръка на прокурора да търся защитата на живота си по „частен” път. Не разбирам дали не ми се препоръчва да си потърся частни охранители и биячи, които срещу заплащане ще се справят с моя нападател, разбира се като внимават да си свършат работата без свидетели. Но известно е, че аз не мога да си го позволя. При такова отношение на държавното обвинение, считам, че е безсмислено да търся заеми и да продавам имущество, за да наемам адвокати, които да убеждават съдиите, че нападателят лъже. Аз си представям какъв ще бъде изхода от евентуалния съдебен процес, при който  прокурорът смята, че това нападение не е опит за убийство, тъй като камъкът случайно не е попаднал в главата ми, и че не съм останал инвалид със счупени кости, а съм се отървал с т.н. лека телесна повреда в единия ми крак.

7. Учудвам се защо прокурорът не е изяснил лъжата на нападателя и не е предприел съответните законови мерки по отношение на лъжеца и срещу  посочените от него  лъжесвидетели. С тези лъжи не са ли възпрепятствали умишлено органите на правосъдието? В закона не са ли предвидени такива членове, няма ли членове за умишлено подготвяни и извършени престъпления, няма ли членове за закани, реални заплахи със законно оръжие и за извършени опити за убийство? 

8.Обидно ми е, че ни смятат за толкова глупави, за да повярваме, че държавата не може да разследва известен извършител на престъпление, защото нямало свидетели. Че кой престъпник ще свика общоселско събрание-митинг на местопрестъплението, за да осигури свидетели на своята жертва?

Ето как ние правнонеобразованите стотици пострадали от извършените престъпления през последните няколко години в село Смолско си обясняваме защо нямаме никаква  полза от „работата” на правосъдието. Районна прокуратура Пирдоп се оказва непреодолима преграда за жертвите на извършените престъпления. В района на бившата пирдопска околия, където почти всички се познаваме, е налице масово съмнение, че правосъдието е обвързано с престъпниците.

В заключение, заявявам, че у мен се потвърждава недоверието, което цари сред болшинството от моите съселяни към системата на правосъдието, на която плащаме, за да защитава живота ни, честта, здравето и имуществото ни, а когато потърсим държавна защита масово ни се отказва.  Присъединявам се към мненията на огромната част от обществото, че такава правозащитна  система не ни е нужна.

И аз, като много други отказвам да съдействам в бъдеще на т.н. правозащитни  органи, които на практика закрилят престъпниците и способстват да бъдат изтребвани в т.ч. и физически онези, които се осмелят да потърсят защита от държавните органи и им предоставят данни за извършени престъпления.


14.05.2015 г.
                                                                                Подпис:_____________

                                                                                                /Панчо Божков/

7 коментара:

 1. Купи си пушка Бай Панчо и трепане иначе няма кой да ти помогне!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. ДА АМА НЕ! Козата с яренцата не стигат за пушка. Ами, ако бай Панчо не уцели в главата? Ами, ако онзи с главата познава някой прокурор - не дай си боже да е богат и да може да си го купи! Е, е,е, тогава какво правим с опита на бай Панчо!? А Той си знае, че "отиде та се невиде"....

   Изтриване
 2. Бай Панчо Много те съжелявам и бих ти помогнал със един сезал 2 метра да куртолишеш селото със твоите лъжи и простотий

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Разбрали бай Панчо, че ще ти помогнат даже и тези дето си крият имената. Нали знаеш, че анонимните работят без свидетели. Иначе внимавай, че може да те излъжат и да вземат да ти дадат някой изгнил сезал, та да вземеш да се сгромолясаш на земята. Нали си спомняш, че сезала отдавна го откраднаха от текезето, а нов вече няма. Пък като си пасеш козите недей да подремваш, че гората е пълна с въоръжени шумкари.А като си прибираш козите в къщи гледай да не долети от космоса някой камък или от текезарската кошара някоя керемида и да те тресне по главата.

   Изтриване
 3. Не знаех, че анонимните доброжелатели на бай Панчо вече са ми дали прякор, но очаквам кръстниците да ми подарят риза. Не е важно, че не знам какво означава тази дума, вероятно значението й е обидно. Ние, обаче полковниците от полицията сме свикнали "нашите анонимни клиенти" да мобилизират "интелекта" си, за да измислят в своята безпомощност какви ли не прякори на онези които ги "плюят и клеветят" пред правосъдието.
  На бай Панчо бих казал да не се притеснява и да му припомня поговорката "крадеца вика дръжте крадеца". Добре би било да внимава в чии хладилници са яретата му и да не забравя, че вратите и дуварите на неговите загрижени съседи и приятели също "имат очи".

  ОтговорИзтриване
 4. За съжаление невинните жертви на престъпления не получават не само полагащата им се защита от правосъдието, но което е още по печално, че те не получават търсената от тях подкрепа и от голямата част от обществото. Ясно е не само на полковниците от полицията, че престъпниците са се погрижили да направят зависими от тях не малко лица и да всеят страх сред обкръжението си. Такъв е и случая с бай Панчо- от 223-мата, които до момента се запознаха с опита за убийството му той беше подкрепен само от 5-ма участници в групата село Смолско.
  Затова пък се активизираха силно анонимните защитници на нападателя , на които не им достига елементарна човещина, да не коментирам злобните и неграмотни писания, които нямат нищо общо с проблема.
  При такава обстановка считам, че е безсмислено да продължавам да се опитвам да помагам с опита си на настоящите и бъдещи жертви на престъпленията в т.ч. и на стотиците измамени със земеделските им земи от обкръжението на нападателя на бай Панчо. А що се отнася до "хората", на които съм нарушил спокойствието и ги тормозя, аз като полицейски служител дължа да ги уверя, че темата не съм приключил.

  ОтговорИзтриване
 5. Към днешна дата, 269 интернет потребители се запознаха с публикацията за опита да бъде убит самотния беден възрастен човек Панчо Божков. От тях над 20 не се поколебаха да подкрепят бай Панчо в групата село Смолско. Един анонимен "защитник" на извършителя на престъплението в своето безсилие, без нито един аргумент и без никакви морални задръжки с груби заплахи и нападки се опитва да Ни сплашва и да ни разпорежда кого да подкрепяме. Неговата интелигентност, недостатъчна грамотност и възпитание не му позволяват да разбере поговорката, че ..."всяка жаба трябва да си знае гьола и мястото в него...". Очевидно е, че друго не може да се очаква от такива "защитници". Обаче, на всички Ни е известно, че и в други страни са се справяли с подобни престъпления.

  ОтговорИзтриване